2 min lesetid

#womenintelecom

Featured Image

Til tross for at telekommunikasjon er en mannsdominert industri er det mange kompetente og kvalifiserte kvinnelige ingeniører som knytter verden. På grunn av dette dedikerte UBConnect mars måneden til #womenintelecom og inviterte kvinnelige ingeniører til å stå frem og dele historiene sine.

Gjennom måneden delte vi 9 historier av 9 fantastiske kvinner som gjør en forskjell innen telekommunikasjon. De snakket om hva som trakk dem til telekomindustrien, hvorfor de valgte å bli ingeniører, deres tidligere arbeidserfaring og nåværende virkelighet i UBConnect, samt om kjønnsbasert diskriminering på arbeidsplassen.

Lærdom

9Q2A9824

Flertallet av kvinnene som delte historiene sine sa at de ikke opplevde diskriminering, selv om noen av dem påpekte at det ikke betyr at kjønnsbasert diskriminering i STEM felt ikke eksisterer. De som rapporterte at de ble diskriminert på arbeidsplassen sa at denne tok form av undervurdering deres erfaring, kunnskap eller ferdigheter.

En ingeniør som ba om å være anonym, delte at det er klokt å ha en mannlig "høyre hånd" når man skal snakke med andre menn i teknologiselskaper, siden noen av dem ikke aksepterer en kvinnes tekniske forståelse av aktuelle problemer. En annen påpekte at en manns mening vanligvis er mer verdsatt enn en kvinnes når det gjelder feltarbeid.

Likevel sa andre at det eneste de ble vurdert på var deres kompetanse – og at det var kvaliteten på arbeidet deres, ikke kjønnet som var viktig for deres kollegaer og arbeidsgivere.

Når det kommer til hvorfor de valgte denne bransjen var svarene ulike. En del av ingeniørene notert en slektning (vanligvis far) eller nabo som inspirasjon for å bli med på feltet, mens andre valgte det fordi det virket interessant eller utfordrende.

#womenofUBConnect9Q2A9977

En talsperson for UBConnect sa: -UBConnect er ekstremt stolt av alle sine kvinnelige kollegaer og var spesielt glad for å høre at ingen av kvinnene som delte historiene sine hadde noen negative kommentarer om selskapet selv. Alle påpekte at de tingene UBConnect verdsetter er hardt arbeid, dedikasjon og utholdenhet, og at kjønn ikke spiller en rolle i det hele tatt.

-Vi er også svært glade for å ha fått sjansen til å forsterke stemmene til noen av våre ingeniører og håper å kunne fortsette det og støtte alle våre ansatte.

Alltid verdsatt

-Vi er forpliktet til å ha like muligheter for mennesker av alle kjønn, i samsvar med bærekraftsmålene vi har forpliktet oss til. Noe som er interessant er at vårt serbiske kontor har en jevn fordeling mellom menn og kvinner!

Lasse B. Bjørgan, administrerende direktør i UBConnect Group, sa om #womenintelecom:

-Jeg er veldig stolt over å ha en høy prosentandel kvinnelige kollegaer i UBConnect. Dette har vært og blir viktig for vår utvikling som selskap. Vi har en god blanding av junior- og seniormedarbeidere og kvinnelige og mannlige kollegaer som bidrar til vår konkurransekraft, kompetanse og er bra for kulturen vi utvikler.

–#womenintelecom-kampanjen og de 9 historiene delt av 9 fantastiske kvinner i UBConnect, har vært inspirerende og motiverende å lese. Jeg tror disse historiene vil inspirere til fortsatt mangfold i UBConnect, i telekomindustrien og i alle deler av arbeidslivet, og jeg vil gjerne takke alle som deltok!

2 min read

5G-tekniker – En jobb høyt over bakken

Å jobbe som 5G-tekniker er spennende og varierende. Vi har vært med to av våre medarbeidere fra Transtema-familien som...

4 min read

UBConnect sin fremtiden

Utvikling over grensen

Kanskje det verste som kan skje til en bedrift i dagens marked er å være selvtilfreds. Mens...

3 min read

UBConnect inn i Transtema-konsernet

19. desember 2022 – Transtema Group AB har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i den norske...