2 min lesetid

UBConnect kommer til Slovakia

Featured Image

UBConnect er et norsk basert internasjonalt telekommunikasjonsselskap, som nå også har åpnet opp nytt kontor i Slovakia. UBConnect er hovedleverandør av alle 5G-mobilnettverkspiloter i Norge, og har en svært aktiv rolle i de siste 5G-teknologioppgraderingene. UBConnect har en unik internasjonal driftsmodell som omfatter flere sentrale områder knyttet til design, installasjon og oppgradering av mobilstasjoner.

5G-revolusjonen betyr at flere ressurser er nødvendig for å holde tritt med etterspørselen, derfor ble det besluttet å utvide til Slovakia. Det nye kontoret vil delta i alle internasjonale prosjekter, med spesielt fokus på innovative løsninger innen telekommunikasjonstjenester knyttet til 5G-utvikling i Norge, samt andre europeiske land.

Regjeringens oppmuntring

Prosessen av etablering i Slovakia ble startet i 2021. Mottaket vi fikk fra regjeringen, den norske ambassaden i Slovakia og den slovakiske ambassaden i Norge var veldig positive og oppmuntrende.

-Vi mottok veiledning fra alle sider og ble støttet hele veien i denne prosessen. Det var til og med en overraskelse for noen av de ulike offentlige sektorer da de hørte at vi ønsket å jobbe med dem! Alle parter var veldig ivrige etter å sørge for at vi kommer til Slovakia, sier Zuzana Habaj, daglig leder av UBConnect i Slovakia.

Ideell lokasjonubc slovakia 3

Eierne og aksjonærene i UBConnect hadde noen tidligere forretninger i Slovakia, og ble derfor naturligvis utpekt som det perfekte landet for UBConnect sin ekspansjon. Byen Liptovský Mikuláš ble valgt som operasjonssenter.

-Slovakia er i EU og NATO og har flere avtaler med Norge. Derfor ble Slovakia sett på som den ideelle kandidaten, forklarer Lasse Bjørgan, administrerende direktør i UBConnect Group. -Arbeid i et slikt land bidrar til å øke vår konkurransekraft generelt og vil hjelpe oss med å nå ut til andre land også!

-Liptovský Mikuláš er en lite by , men har en sterk historie av telekommunikasjonsarbeid. De har en videregående skole for telekommunikasjon og et tilsvarende fakultet. Mange teleselskaper velger denne byen som en base. Det er også et attraktivt sted og en turistfavoritt, midt i sentrum av Slovakia med mange interessepunkter i området for å trekke inn de som vurderer flytting. Det er en god kombinasjon av jobb og moro, sier Zuzana med et smil.

UBConnect bringer kompetanse

Utviklingen av 5G i Slovakia går sakte. -Det ble gjort noen få piloter, men bare i storbyer, sier Zuzana.

-Personer i telekomindustrien her er virkelig interessert i UBConnect sin ankomst. De er glade for å lære om 5G og bli en del av utviklingen av den digitale fremtida. Folk ser at de kan tilegne seg kunnskap som de ikke har hatt tilgang til før nå.

-En annen motivasjonsfaktor er de norske verdiene og måten nordmenn jobber på. Omsorgen og oppmerksomheten som blir gitt til de ansatte. Visjonen ledelsen har slått sammen med muligheten for å jobbe med nye teknologier, er en vinnende kombinasjon!

Ledige stillinger

-Vi er opptatt av å utvide vårt slovakiske kontor og vi leter etter folk som ønsker å bli med oss, sier Lasse. -Det er flere åpne stillinger nødvendige for å støtte fremtidig vekst: Prosjektleder, telekommunikasjonsingeniør, telekommunikasjonsdesigningeniør og feltingeniør. Vi søker etter dyktige og utdannede mennesker, gjerne med bakgrunn i telekommunikasjon.

Hjelp oss knytte verden sammen med 5G! #hiringnow

2 min read

5G-tekniker – En jobb høyt over bakken

Å jobbe som 5G-tekniker er spennende og varierende. Vi har vært med to av våre medarbeidere fra Transtema-familien som...

4 min read

UBConnect sin fremtiden

Utvikling over grensen

Kanskje det verste som kan skje til en bedrift i dagens marked er å være selvtilfreds. Mens...

3 min read

UBConnect inn i Transtema-konsernet

19. desember 2022 – Transtema Group AB har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i den norske...