2 min lesetid

5G-tekniker – En jobb høyt over bakken

Featured Image

Å jobbe som 5G-tekniker er spennende og varierende. Vi har vært med to av våre medarbeidere fra Transtema-familien som jobber høyt over bakken.

Våre 5G-teknikere er ute og jobber i og i tilknytning til høye tårn og master. De klatrer til høye høyder for å kunne installere utstyr samt vedlikeholde og utføre service når deler og komponenter går i stykker eller trenger å byttes ut. Å jobbe som 5G-tekniker er altså ingenting for de med høydeskrekk. Vi har vært med to av våre medarbeidere som jobber høyt over bakken.

En ekte adrenalinkick

Robin Jonasson jobber som 5G-tekniker og reiser rundt i Sverige for å bygge ut Sveriges 5G-nett fra nord til sør.

«Jeg elsker å jobbe som 5G-tekniker fordi jobben er så variert. Det er gøy og ingen dag er den andre lik», sier Robin Jonasson.

Robin er basert i Kristianstad og er teamleder for to andre 5G-teknikere. De jobber etter faste skjemaer, men stedene de jobber på varierer hver uke.

«Jeg reiser mye og får sett store deler av Sverige, noe som er berikende. Jeg opplever fantastiske utsikter som er få forunt. Det er en ekte adrenalinkick å være på høy høyde og kunne se utover Sveriges varierte landskap», sier Robin.

God samhørighet blant kollegene er også noe som bidrar til at Robin synes at 5G-tekniker er verdens beste yrke.

«Vi jobber i faste lag og har en utrolig fin samhørighet. Vi har det så gøy sammen når vi jobber sammen på dagene, og spiser og omgås på kveldene. Det er veldig kult», sier han.

Transtema-ser-till-att-natet-fungerar-mast-hero-1536x940

Masteteknikere har et spesielt oppdrag

I Nord-Sverige jobber våre 5G-teknikere i store geografiske områder med lange avstander og kjørelengder mellom oppdragene. Det er kalde vintre og mye snø. Så mye snø at våre teknikere noen ganger må ta seg frem med snøscooter. Derfor har våre teknikere i de nordlige delene av landet et spesielt oppdrag. Vi møter Per Vestling med base i Umeå som forteller mer.

«Jeg fikk nettopp inn en akutt-jobb. Det er 14 mil dit», sier Per Vestling.

De store avstandene gjør at våre teknikere i nord har flere og mer varierte arbeidsoppgaver.

«Jeg er en allrounder. Det ville ikke fungere her oppe i nord med tanke på de lange avstandene vi har mellom oppdragene og det store geografiske området vi dekker. Jeg jobber med mobile nett, datakommunikasjon, basestasjoner, transmisjon og alt mellom», sier Per.

Men de morsomste og mest spennende oppdragene er mastjobbene.

«Jeg synes det er gøy, så jeg vil jobbe mer med å klatre i master. Heldigvis har disse jobbene blitt flere med 5G-prosjektet. Det er også veldig gøy at vi alltid jobber to sammen når vi klatrer, og sammen kan vi takle utfordringene siden vi ofte jobber alene ellers», sier Per.

Få kvinner jobber som 5G-teknikere

Mangfold er bra. 5G-tekniker er et jobb for alle, både kvinner og menn, så lenge man møter de medisinske kravene og ikke har høyderskrekk.

Per jobbet tidligere på kontor og har aktivt søkt seg ut i feltet fordi han liker å jobbe ute og se forskjellige steder i Sverige. Per er en av våre teknikere som bidrar med fantastiske bilder av stedene han besøker.

«Jeg vil ikke sitte på et kontor igjen, og jeg oppfordrer alle som synes det høres spennende ut å jobbe som tekniker til å prøve. Ingen dag er lik, og du får oppleve så mye spennende», avslutter Per.

2 min read

5G-tekniker – En jobb høyt over bakken

Å jobbe som 5G-tekniker er spennende og varierende. Vi har vært med to av våre medarbeidere fra Transtema-familien som...

4 min read

UBConnect sin fremtiden

Utvikling over grensen

Kanskje det verste som kan skje til en bedrift i dagens marked er å være selvtilfreds. Mens...

3 min read

UBConnect inn i Transtema-konsernet

19. desember 2022 – Transtema Group AB har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i den norske...